Το δεύτερο lockdown για όλη τη χώρα είναι από σήμερα στις 6 το πρωί γεγονός που εκατομμύρια Έλληνες να προσπαθούν να προσαρμοστούν σε μία νέα πραγματικότητα.

Από σήμερα το πρωί, όσοι εργαζόμενοι συνεχίζουν να μεταβαίνουν κανονικά στον χώρο εργασίας τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους είτε την λεγόμενη Βεβαίωση Αδειας Κυκλοφορίας  από την Εργάνη, ή στην περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, λόγω ενδεχόμενης δυσλειτουργίας του συστήματος, μία χειρόγραφη βεβαίωση τύπου Α.

Ειδικότερα:

  1. Για Εργαζομένους –μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου για την μετακίνηση τους μπορούν να χρησιμοποιούνται νομίμως εναλλακτικά και τα δύο έντυπα ως προς την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης άδειας κυκλοφορίας.

Ειδικότερα δίνεται η δυνατότητα με τους εξής δύο τρόπους:

Α) Χειρόγραφη Βεβαίωση τύπου Α΄ (εκτύπωση από το https://forma.gov.gr/ ), συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον εργοδότη, με φυσική σφραγίδα αυτού και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, ή

Β) Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας για τους Εργαζόμενους από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ: στο https://eservices.yeka.gr/

  1. Για τα Μέλη Οργάνων Διοίκησης και τους Αυτοαπασχολούμενους – Ελ. Επαγγελματίες & Επιτηδευματίες, για λόγους διασταύρωσης, για την μετακίνηση τους μπορούν να χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ οι Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας που εκδίδονται από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.
  2. Με τις Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας που εξάγονται από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ καλύπτονται και οι εκτός των ορίων περιφερειακής ενότητας μετακινήσεις για λόγους εργασίας.
  3. Ενημερώνουμε ότι οι ήδη εκδοθείσες από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας ισχύουν μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους.