Για νομική αμφισβήτηση των ποσοστών σε πολιτείες που διεκδικεί ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων σε κρίσιμες πολιτείες.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρει πως «όλες οι πολιτείες που διεκδικεί ο Μπάιντεν θα αντιμετωπίσουν αμφισβήτηση σε νομικό επίπεδο εκ μέρους μας για εκλογική απάτη».

Μάλιστα, σημειώνει πως υπάρχουν «πάρα πολλές αποδείξεις», χωρίς ωστόσο να τις παρουσιάζει. «Θα κερδίσουμε. Πρώτα η Αμερική!»

Προηγουμένως, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι αναμένει να προβεί σε περαιτέρω νομικές ενέργειες στην Πενσυλβάνια και τη Νεβάδα, ενώ προέβλεψε ότι ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος θα αναδειχθεί νικητής της εκλογικής αναμέτρησης ακόμα και από το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Μπιλ Στέπιεν, ο Τραμπ ήταν «ζωντανός και γερός» σε ό,τι αφορά την κούρσα για την προεδρία.

Επιπλέον, ο σύμβουλος της προεκλογικής καμπάνιας του Αμερικανού προέδρου, Τζέισον Μίλερ, ανέφερε ότι αναμένει νομική δράση στην Πενσυλβάνια προκειμένου να ελεγχθούν οι προηγούμενες επιστολικές ψήφοι που έχουν καταμετρηθεί στην πολιτεία.

«Απελπισμένη» η αντίδραση Τραμπ

Σηκώνοντας το γάντι, ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η «νίκη είναι επικείμενη», χαρακτηρίζοντας την αντίδραση Τραμπ στα εκλογικά αποτελέσματα «απελπισμένη».

Όπως επισημαίνει, οι Δημοκρατικοί μειώνουν την απόσταση με τον Τραμπ στην Πενσυλβάνια, ενώ τονίζει ότι οι ψήφοι που απομένουν θα τους ευνοήσουν. Ωστόσο, αναφέρει ότι στη Νεβάδα εκκρεμούν οι ψήφοι από αγροτικές περιοχές, οι οποίες θα κατατεθούν με φυσική παρουσία και θα ευνοήσουν τον Τραμπ.

Παρ’ όλα αυτά, σημειώνει ότι οι Δημοκρατικοί αναμένουν επικράτηση στην εν λόγω πολιτεία.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι σε οποιαδήποτε πολιτεία το αποτέλεσμα κριθεί υπέρ των Δημοκρατικών, θα τους επιτρέψει και να κερδίσουν, προσθέτοντας ότι ο Μπάιντεν έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει 254 ψήφους από το Σώμα των Εκλεκτόρων.