Δήμος Πειραιά : Διένειμε αντισηπτικά στα επτά Ειδικά Σχολεία της πόλης

Η δωρεά αυτή έρχεται να προστεθεί στις καθημερινές προσπάθειες του Δήμου Πειραιά, που συνεχίζει να εξοπλίζει με ίδια μέσα σταθερά όλα τα σχολεία της πόλης μας με το αναγκαίο υγειονομικό υλικό

Ο Δήμος Πειραιά διένειμε αντισηπτικά στα επτά Ειδικά Σχολεία της πόλης για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19.

Συγκεκριμένα, παραδόθηκαν περισσότερα από 1.200 αντισηπτικά, τα οποία ήταν τμήμα δωρεάς των εταιρειών «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ» και «ΑΒ Βασιλόπουλος» σε όλα τα Ειδικά Σχολεία της Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνεργασίας που διατηρούν με την ΚΕΔΕ.

Η δωρεά αυτή έρχεται να προστεθεί στις καθημερινές προσπάθειες του Δήμου Πειραιά, που συνεχίζει να εξοπλίζει με ίδια μέσα σταθερά όλα τα σχολεία της πόλης μας με το αναγκαίο υγειονομικό υλικό.

Υπενθυμίζεται ότι, από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουν τοποθετηθεί σταθερές βάσεις με αντισηπτικό υγρό σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους των σχολικών κτηρίων, ειδικές σταθερές υποδοχές για σαπούνι, πετσέτες χειρός στις τουαλέτες και απολυμαντικά υγρά για όλες τις σχολικές τάξεις.

Επίσης, όλα τα σχολεία της πόλης έχουν εξοπλιστεί με ηλεκτρονικά θερμόμετρα για την εξ αποστάσεως θερμομέτρηση των μαθητών, καθώς και με ασπίδες προστασίας προσώπου που δημιούργησε το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», ως επιπρόσθετη ασφάλεια για τους εκπαιδευτικούς.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι ο Δήμος από την αρχή της πανδημίας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας σε όλα τα σχολεία του Πειραιά, προκειμένου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ασφαλείς.

Ο κ. Μώραλης σημείωσε στη συνέχεια, ότι η Δημοτική Αρχή τα τελευταία χρόνια βρίσκεται όλο και πιο κοντά στα Ειδικά Σχολεία της πόλης, στηρίζοντας το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελούν. «Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς των Ειδικών Σχολείων του Πειραιά σε ό,τι χρειαστούν», επεσήμανε ο κ. Μώραλης, ο οποίος κλείνοντας, ευχαρίστησε τις εταιρείες «Παπουτσάνης», «ΑΒ Βασιλόπουλος», καθώς και την ΚΕΔΕ για αυτή την σημαντική προσφορά.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, τόνισε:

«Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας, θεωρούμε αμετάθετη υποχρέωσή μας να εξοπλίσουμε όλα τα σχολεία μας και φυσικά τις ευαίσθητες σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής με το αναγκαίο υγειονομικό υλικό, για να είναι, αλλά και να αισθάνονται ασφαλείς οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Ευχαριστούμε θερμά τις εταιρείες «Παπουτσάνης», «ΑΒ Βασιλόπουλος» και την ΚΕΔΕ που συνέδραμαν στο έργο μας με τη δωρεά αντισηπτικών για τα ειδικά σχολεία της πόλης μας. Ως Δήμος Πειραιά από την έναρξη του σχολικού έτους χορηγούμε το αναγκαίο υλικό στα σχολεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όποτε έχει παρουσιαστεί έλλειψη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Μυστικά και ψέματα Οι περισσότεροι θα περάσουν τις ημέρες και νύχτες των Χριστουγέννων στην Αθήνα με παρουσίες σε διακριτικά ιδιωτικά δείπνα αλλά... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk