Περιοχές της Β’ Δημοτικής Κοινότητας επισκέφθηκε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, προκειμένου να διαπιστώσει ότι ο νέος δημοτικός φωτισμός σύγχρονης τεχνολογίας τύπου LED, που έχει τοποθετηθεί στο οδικό δίκτυο, είναι λειτουργικός και είναι πιο φωτεινοί οι δρόμοι και οι γειτονιές.

Μάλιστα, ο Γιάννης Μώραλης, μαζί με τον πρόεδρο της Β’ Δημοτικής Κοινότητας, Αλέξανδρο Νανόπουλο, συνομίλησε με κατοίκους και εισέπραξε θετικά σχόλια για το νέο φωτισμό.

Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη έχουν αντικατασταθεί 7.000 φωτιστικά σώματα, ενώ θα αλλάξουν συνολικά 13.500 σε όλον τον Πειραιά.

Ο Δήμος Πειραιά, με την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του δημοτικού φωτισμού στο τέλος του έτους, πετυχαίνει εξοικονόμηση πόρων, καθώς και ενέργειας πάνω από 75%.

Επιπλέον, αποκαθιστά τα επίπεδα φωτισμού στην πόλη, με «έξυπνα» τηλεδιαχειριζόμενα φωτιστικά, σύγχρονης τεχνολογίας και υψηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου LED.

Υπενθυμίζεται, πως η Ένωση Εταιρειών  ΟΤΕ – GlobiLED, που είναι ο ανάδοχος του έργου, θα είναι υπόχρεος και για τη 12ετή συντήρηση του δικτύου οδικού φωτισμού.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επισκεφθήκαμε τη Β’ Δημοτική Κοινότητα προκειμένου να διαπιστώσουμε την αλλαγή που έχει γίνει  στον δημοτικό φωτισμό, μετά την τοποθέτηση των νέων φωτιστικών σωμάτων σύγχρονης τεχνολογίας τύπου LED. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα της Δημοτικής Αρχής, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες. Ο εκσυγχρονισμός του δημοτικού φωτισμού δίνει μια διαφορετική αίσθηση στον Πειραιά. Από μια πόλη που σε πολλές περιοχές επικρατούσε το σκοτάδι, περνάμε σε μια φωτεινή πόλη όπως πρέπει να είναι ο Πειραιάς. Με αυτή την παρέμβαση αυξάνεται το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών, επιτυγχάνουμε μεγάλη οικονομία στους δημοτικούς μας πόρους, εξοικονομούμε ενέργεια και φωτίζουμε ακόμα περισσότερο μνημεία, αξιοθέατα, πλατείες, παιδικές χαρές. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τα άκρως θετικά σχόλια που ακούμε από τους δημότες μας γι΄ αυτή την παρέμβαση, ειδικά για τη Β΄ Δημοτική Κοινότητα, η οποία είχε επιβαρυνθεί τα τελευταία χρόνια λόγω των έργων της κεντρικής διοίκησης. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών μας. Σε αυτό εστιάζουμε την προσπάθειά μας και πιστεύω πως  η πόλη μας κάνει βήματα προόδου».

Ο πρόεδρος της Β’ Δημοτικής Κοινότητας, Αλέξανδρος Νανόπουλος, σε δήλωσή του, τόνισε τα εξής:

«Το έργο αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί συνδυάζεται με τη βελτίωση της καθημερινότητας που είναι εξαιρετικής σημασίας για τους δημότες μας. Βρεθήκαμε στη Β’ Δημοτική Κοινότητα, στην καρδιά της «Γούβας του Βάβουλα», σε μια περιοχή που για χρόνια υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με τον φωτισμό. Τώρα, έχει αλλάξει τελείως. Έχουν φωτιστεί οι γειτονιές μας και μαζί έχει «φωτιστεί» και έχει αλλάξει η ψυχολογία και η διάθεσή μας. Μπορούν τα παιδιά και τις βραδινές ώρες να βγαίνουν  και να παίζουν και οι δημότες να κυκλοφορούν πλέον με ασφάλεια. Αυτό κάνει όλους να είναι πραγματικά χαρούμενοι».