Κουλουράκια με τσικουδιά και πορτοκάλι

Ιδανική συνοδεία για τον απογευματινό καφέ μας.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη/ Φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 10΄/ Αναμονή 15΄/ Ψήσιμο 25΄ – 30΄

ΥΛΙΚΑ  (για 65 κουλουράκια)

1 φλ. ελαιόλαδο

½ φλ. τσικουδιά

2 κ.σ. μαγειρική σόδα

½ φλ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος

1 φλ. ζάχαρη

850 γρ. (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. σπορέλαιο

2 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. γαρίφαλο

3 κάψουλες βανίλιας (βανιλίνη)

Σουσάμι ή καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη τσικουδιά. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με έναν αβγοδάρτη για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή, εύπλαστη και λαδερή. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Παίρνουμε ένα κομματάκι ζύμης σαν μέτριο καρύδι και το πλάθουμε σε κορδόνι. Το ρολάρουμε στο σουσάμι και το κλείνουμε σε κουλουράκι. Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και την υπόλοιπη ζύμη. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε πάνω τα κουλουράκια. Τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγώς κλεισμένο σκεύος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk