Πράσινη και «έξυπνη» η Αστυπάλαια – Επένδυση ύψους 20 εκατ. από τη Volkswagen

Ενα εμβληματικό έργο θα ανακοινώσει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Aύριο Τετάρτη, στις 10.00, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει ένα εμβληματικό έργο.

Τη μετατροπή της Αστυπάλαιας σε «πράσινο» και «έξυπνο» νησί.

Πρόκειται για επένδυση της Wolkswagen, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στην ψηφιακή παρουσίαση του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στην Ελληνική Δημοκρατία και τoν γερμανικό κολοσσό για την πράσινη επένδυση «Smart & Sustainable Island» της εταιρείας.

Εργο μοναδικό στον κόσμο

Όπως έγραψε ο Βηματοδότης είναι ένα έργο μοναδικό στον πλανήτη, το οποίο συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση, την πράσινη ενέργεια, τη διαμοιραζόμενη συγκοινωνία και αυτοκίνηση με μακροπρόθεσμο ορίζοντα την αυτόνομη οδήγηση.

Το πρότζεκτ από μόνο του είναι πρωτοποριακό, αλλά έχει και την προστιθέμενη αξία ότι καθιστά την Ελλάδα προορισμό ελκυστικών καινοτόμων επενδύσεων, όπως συμβαίνει και με άλλες επενδύσεις διεθνών κολοσσών, π.χ. της Microsoft.

Περίπου έναν χρόνο προετοίμαζε το έδαφος ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, όχι επειδή έφερνε δυσκολίες η εταιρεία, αλλά εξαιτίας του κορωνοϊού.

Αρχικά η παρουσίαση ήταν να γίνει στην Αστυπάλαια, αλλά εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων στην Ελλάδα και στη Γερμανία μεταφέρθηκε στο Ζάππειο, αλλά σύντομα ακυρώθηκε και αυτή η τοποθεσία.

Στο τέλος επιστρατεύτηκε η τεχνολογία. Η σημασία που δίνει η γερμανική πλευρά στο έργο φαίνεται από το γεγονός ότι έχει εμπλακεί από την αρχή προσωπικά ο δρ Ντις, διευθύνων σύμβουλος της VW.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk