Λίγα μόλις 24ωρα πριν τις κρίσιμες αμερικανικές εκλογές, οι προσπάθειες επηρεασμού των ψηφοφόρων δίνουν και παίρνουν. Το Σαββατοκύριακο, κυκλοφόρησε ένα επεξεργασμένο βίντεο που δείχνει τον δημοκρατικό υποψήφιο, Τζο Μπάιντεν, να ξεχνάει σε ποια πολιτεία βρίσκεται, το οποίο μάλιστα συγκέντρωσε περισσότερα από ένα εκατομμύριο views.

Στο βίντεο, ο Μπάιντεν απευθύνεται σε πλήθος συγκεντρωμένων λέγοντας, «Γεια, Μινεσότα!» καθώς η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο St Paul της Μινεσότα.

Μάλιστα, στο πρωτότυπο βίντεο, οι πινακίδες μπροστά και πίσω από τον Μπάιντεν στη σκηνή γράφουν «Μήνυμα στο MN 30330» καθιστώντας σαφές ότι η εκδήλωση ήταν στη Μινεσότα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το CNN, στο ψεύτικο βίντεο οι επιγραφές στη σκηνή έπειτα από επεξεργασία αναφέρουν «Τάμπα, Φλόριντα» και «Μήνυμα στο FL 30330».

Πάνω από ένα εκατ. views

Το βίντεο κοινοποιήθηκε στο Twitter από ένα άτομο που κατηγόρησε τον Μπάιντεν ότι ξέχασε σε ποια πολιτεία βρίσκεται, ενώ η επεξεργασμένη εκδοχή του προβλήθηκε περισσότερο από 1,1 εκατομμύρια φορές σε λιγότερο από 24 ώρες.

Το βίντεο χαρακτηρίστηκε ως «χειραγωγημένο» από το Twitter το απόγευμα της Κυριακής, αφού είχε ήδη περισσότερες από 1 εκατομμύριο προβολές. Στη συνέχεια, ο χρήστης διέγραψε το βίντεο.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ και οι υποστηρικτές του έχουν αναρτήσει επανειλημμένα παραπλανητικά βίντεο, υποστηρίζοντας ότι ο Μπάιντεν δεν είναι διανοητικά κατάλληλος για να αναλάβει την προεδρία.