Την πρότασή του για την εφαρμογή ηλεκτρονικής κάρτας εισόδου και Security στα Πανεπιστήμια, καθώς και «βελτίωση» του των διατάξεων του νόμου Διαμαντοπούλου για τη διοίκηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, επαναφέρει το ΚΙΝΑΛ με αφορμή τον προπηλακισμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

Όταν όλοι δοξολογούσαν τον Πρωθυπουργό, εμείς προειδοποιούσαμε για νόμο-φούσκα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Χρειάστηκε η φασιστική επίθεση στην ΑΣΟΕΕ για να γίνει σαφές σε όλους ότι ο νόμος για την προστασία των ΑΕΙ, που με τυμπανοκρουσίες έφερε και ψήφισε η ΝΔ, είναι «φούσκα» και δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα.

Το είχαμε επισημάνει από το Καλοκαίρι του 2019 στη Βουλή, όταν όλοι έσπευδαν να δοξολογούν τον κ. Μητσοτάκη.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είχε προτείνει επαναφορά και βελτίωση των διατάξεων του Ν. 4009/11 του ΠΑΣΟΚ για την Διοίκηση των Πανεπιστημίων. Και συγκεκριμένα πέρα των άλλων την εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας εισόδου, και την δημιουργία ασφάλειας (security)  των Πανεπιστημιακών χώρων.

Τότε δεν μας άκουσαν. Η αλαζονεία τους, περίσσευε…

Όμως κάλιο αργά παρά ποτέ.  Δεν έχουν παρά να υιοθετήσουν έστω και τώρα τις προτάσεις μας».

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΙΝΑΛ είχε ψηφίσει παρών κατά την ψήφιση του νόμου για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου τον Αύγουστο του 2019.