Tην άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσαν οι εικόνες από το γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρη Μπουραντώνη, στις οποίες κουκουλοφόροι εμφανίζονται να κρεμούν στον λαιμό του πρύτανη ταμπέλα υπέρ των καταλήψεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και την ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη.

«Ο απαράδεκτος, φασιστικός, προπηλακισμός του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός από ομόθυμη καταδίκη απαιτεί και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Του κρέμασαν ταμπέλα

Σε φωτογραφία που που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρο στην οποία εμφανίζεται  ο πρύτανης με περασμένη στον λαιμό του μια ταμπέλα, στην οποία αναγράφεται «αλληλεγγύη στις καταλήψεις, προκαλεί αποτροπιασμό.

Οι δράστες είχαν εισβάλει στο γραφείο του πρύτανη, τον έπιασα απo τον λαιμό απειλώντας έως και τη ζωή του, ενώ στην συνέχεια διέλυσαν τα πάντα στο γραφείο του πριν αποχωρήσουν.

Παρέμβαση Εισαγγελέα

Η επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ποινικών ευθυνών διατάχθηκε ήδη η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Την έρευνα θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια και στο πλαίσιο αυτής θα αναζητηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως παράνομη βία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.