Προετοιμασία: 25΄

 

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)

500 γρ. ψωμί χωριάτικο σε φέτες (περίπου 16 μικρές φέτες)

50 ml ελαιόλαδο και 2 κ.σ. ακόμη για το τηγάνισμα

4 ντομάτες, σε κύβους

1 κ.γ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη, ψιλοκομμένη

1 κονσέρβα τόνο σε νερό, στραγγισμένη, σε κομμάτια

1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι

1 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.σ. χυμό λεμόνι

2 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα

½ κ.γ. ρίγανη

Αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού σε χαμηλή φωτιά για να γίνουν τραγανές και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τις αραδιάζουμε σε πιατέλα, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα, τον τόνο, την κάππαρη, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Μοιράζουμε πάνω στις φέτες του ψωμιού και σερβίρουμε.