Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για την ακύρωση του 80% των χειρουργείων

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που επιβάλουν την αναστολή προγραμματισμένων χειρουργείων στις κόκκινες περιοχές.

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που επιβάλουν την αναστολή προγραμματισμένων χειρουργείων λόγω στις κόκκινες περιοχές λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μιλώντας για κυνική επιβεβαίωση της αδράνειας της κυβέρνησης επί οκτώ μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί έντονη κριτική στον πρωθυπουργό αναφέροντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την εγκληματική αδιαφορία».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η εντολή για αναστολή του 80% των χειρουργικών επεμβάσεων αποτελεί την πιο κυνική επιβεβαίωση πως η κυβέρνηση επί 8 μήνες δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει το ΕΣΥ για το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Χωρίς ούτε μία πρόσληψη μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, χωρίς ουσιαστική αύξηση των κλινών ΜΕΘ και του προσωπικού που τις λειτουργεί για να μην «πετάξουν λεφτά», όπως είπε με θράσος ο κ. Πέτσας πριν ένα μήνες, τώρα η κυβέρνηση ακυρώνει τα χειρουργεία σε χιλιάδες ασθενείς, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Ο κ. Μητσοτάκης όσο καιρό αυτοθαυμαζόταν, αρκέστηκε σε χειροκροτήματα για τους ήρωες με τις λευκές μπλούζες αλλά δεν έκανε τίποτα για την ενίσχυσή τους, με αποτέλεσμα ήδη στις αρχές του δεύτερου κύματος της πανδημίας το ΕΣΥ να βρίσκεται στα όριά του και σε πολλές περιοχές να μην μπορεί να ανταπεξέλθει τόσο σε κρούσματα κορονοϊού όσο και σε άλλα περιστατικά.

Πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί το «εσωτερικό lockhdown» στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ιδίως σε τακτικά χειρουργεία και σε τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Κινδυνεύουμε ο μονόπλευρος προσανατολισμός του στην πανδημία να αυξήσει τις επιπλοκές και τη θνησιμότητα από άλλα σοβαρά νοσήματα.

Απαιτούνται:

Άμεση πρόσληψη μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών

Άμεση επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ

Άμεση συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ

Άμεση και ουσιαστική εμπλοκή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Ο κ. Μητσοτάκης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την εγκληματική αδιαφορία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική