Κικίλιας σε ΣΥΡΙΖΑ για τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία

Η προσωρινή μείωση λειτουργιών των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού είναι τακτική που ακολουθείται από όλες τις χώρες της ΕΕ, απαντά το υπουργείο Υγείας στην Αντιπολίτευση, που κατηγορεί την κυβέρνηση για εγκληματική αδιαφορία για τη θωράκιση του ΕΣΥ.

Η προσωρινή μείωση λειτουργιών των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι τακτική που ακολουθείται από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, απαντά το υπουργείο Υγείας στην Αντιπολίτευση, που κατηγορεί την κυβέρνηση για εγκληματική αδιαφορία για την θωράκιση του ΕΣΥ επί οκτώ μήνες, με αποτέλεσμα τώρα να αναγκαστεί να μειώσει κατά 80% προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία στις «κόκκινες περιοχές».

«Όπως ακριβώς έγινε στη διαχείριση του πρώτου κύματος της πανδημίας, έτσι και τώρα, το Υπουργείο Υγείας λαμβάνει έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών που προσέρχονται στις δομές υγείας» τονίζει το αρμόδιο υπουργείο.

Τακτική που ακολουθείται σε όλη την Ευρώπη

Η προσωρινή μείωση λειτουργιών των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της COVID-19, εξηγεί το υπουργείο Υγείας, «είναι τακτική που ακολουθείται από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες – επισημαίνεται δε ότι υπάρχουν χώρες οι οποίες δεν έχουν επιστρέψει σε κανονική λειτουργία νοσοκομείων από την Άνοιξη.»

» Συγκεκριμένα, η προσωρινή μείωση των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων, εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ως μέτρο αύξησης της ανθεκτικότητας του συστήματος.»

Κρίσιμες λειτουργίες υλοποιούνται κανονικά

Ξεκαθαρίζεται, τονίζει το υπουργείο Υγείας, «ότι τα θεραπευτικά προγράμματα ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας, οι απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπευτικές παρεμβάσεις (όπως χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, εγχύσεις φαρμάκων, συνεδρίες σε μονάδα τεχνητού νεφρού) υλοποιούνται κανονικά από τα νοσοκομεία, λαμβάνοντας πάντα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης για τις συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες ασθενών.»

» Επίσης, τονίζεται ότι έκτακτες και επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς και η λειτουργία των ειδικών νοσοκομείων συνεχίζονται κανονικά.»

7.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ

Η Κυβέρνηση «έκανε, κάνει και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για την προστασία της υγείας των πολιτών και την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ» επισημαίνει το υπουργείο Υγείας και παραθέτει στοιχεία για τις προσλήψεις, τον αριθμό των ΜΕΘ, των διενεργούμενων τεστ για Covid-19:

  • Οι προσλήψεις στο Ε.Σ.Υ. έχουν φτάσει τις 7.000 ιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και υποστηρικτικό προσωπικό. 4.000 νοσηλευτές θα μονιμοποιηθούν.
  • Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν διπλασιαστεί, από 557 το 2019 σε 974 και συνεχώς προστίθενται νέες κλίνες ΜΕΘ.
  • Τα ημερήσια τεστ φτάνουν τα 25.000, τριάντα φορές περισσότερα από το πρώτο κύμα, και έχουν φτάσει συνολικά τα 1,8 εκατομμύρια.
  • Οι Κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ έχουν διενεργήσει περισσότερα από 450.000 τεστ.
  • Ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συμμετέχει ενεργά στην αντιμετώπιση της πανδημίας (185 Κέντρα Υγείας και 42 Περιφερειακά Ιατρεία) και ήδη έχει πραγματοποιηθεί μεγάλος αριθμός εξετάσεων, ο οποίος έχει αποφορτίσει την εφημερία των νοσοκομείων.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για σκοπιμότητα και λαϊκισμό

«Οι επιπτώσεις της πανδημίας, δοκιμάζουν τις αντοχές τόσο των ανθρώπων όσο και των Κρατών, σε όλο τον πλανήτη. Στον πλανήτη ΣΥΡΙΖΑ, όμως, της πολιτικής απομόνωσης και ανυποληψίας, κυριαρχεί η μικροπολιτική σκοπιμότητα και ο λαϊκισμός» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική