Ο άδικος χαμός των δύο παιδιών στη Σάμο μετά τον σεισμό, έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση. Και το μήνυμα του πρωθυπουργού δεν μπορούσε παρά να ξεκινήσει με αυτό. Είναι μάλιστα σίγουρο ότι το μήνυμά του ξαναγράφτηκε προκειμένου να ενσωματωθεί και η τραγωδία στη Σάμο, αλλά και στην Σμύρνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη λύπη του για τους νεκρούς και τόνισε ότι θα είναι δίπλα σε όσους χτυπήθηκαν από τον σεισμό.

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού για τον σεισμό και τις συνέπειες που είχε είναι:

«Είχα την πρόθεση να επικοινωνήσω μαζί σας από χθες. Εκδηλώθηκε, όμως, ο σεισμός στο Ανατολικό Αιγαίο και το ενδιαφέρον μου στράφηκε αμέσως στη Σάμο. Το νησί άντεξε. Αλλά, δυστυχώς, χάσαμε δύο παιδιά. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειές τους και γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Η σκέψη μου, όπως και όλων μας, είναι μαζί τους, εκεί. Η φροντίδα του κράτους είναι εκεί. Και σε λίγο θα είμαι και εγώ εκεί.

Η Τουρκία μετρά, επίσης, πολλά θύματα και τεράστιες ζημιές. Επικοινώνησα ήδη με τον Πρόεδρο Erdogan. Τονίζοντας πως, πέρα από τις δυσκολίες στις σχέσεις μας, σε αυτές τις στιγμές προέχει η ενότητα των λαών μας. Γιατί, για εμάς, η προστασία της ανθρώπινης ζωής ξεπερνά σύνορα και διαφορές. Τον ευχαριστώ για τη θετική ανταπόκριση στο τηλεφώνημά μου».