Συναγερμός έχει σημάνει στη Λάρισα, καθώς εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού σε δύο ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία στη μία περίπτωση ο αριθμός των κρουσμάτων έχει φτάσει τα 15, και αφορούν 7 εργαζόμενους και 8 τρόφιμους.

Στη δεύτερη περίπτωση έχουν καταγραφεί 5 κρούσματα, 1 αφορά εργαζόμενο και 4 τρόφιμους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έως τώρα τα κρούσματα σε εργαζόμενους του ΕΚΑΒ στη Λάρισα φτάνουν τα 10. Παράλληλα, έχει εντοπιστεί κρούσμα και σε Λαρισαία αθλήτρια.

Το συμβάν επιβεβαίωσε και ο Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων Νομού Λάρισας με ανακοίνωσή του.

«Έχουμε τα τραγικά παραδείγματα από χώρες του εξωτερικού όπου η διασπορά σε μονάδες υγείας πραγματικά εξολόθρευσε ηλικιωμένους αλλά και στην πατρίδα μας όπως στην Θεσσαλονίκη και Αθήνα όπου τα αποτελέσματα ήταν τραγικά.

Είναι πια γεγονός ότι και στην πόλη μας ο ιός χτύπησε ιδιωτικές δομές με κρούσματα σε συναδέλφους. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους εργαζόμενους αλλά δεν μένουμε μόνο στις ευχές. Οι ειδικοί αποδέχονται το γεγονός ότι είμαστε ακόμα στην αρχή και ότι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα με την έξαρση της επιδημικής γρίπης και άλλων νοσημάτων», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.