Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες για κρούσματα κορωνοϊού στο παράρτημα του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία «Άγιος Δημήτριος», παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιώτοπουλος.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διεξαγωγή έρευνας, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Κέντρο που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη έχει τεθεί σε 14ημερη καραντίνα (λήγει την 1/11), ύστερα από τα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα Covid-19 που διαπιστώθηκαν.

Όπως  κατήγγειλε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της δομής κ. Ολυμπία Κορδά, ο Σύλλογος δεν ενημερώθηκε επίσημα από τη διοίκηση για τα περιστατικά κοροναϊού.

«Ό,τι μάθαμε, το μάθαμε ανεπίσημα, από καταγγελίες γονέων που ανησυχούσαν για τα παιδιά τους» είπε η κ. Κορδά τονίζοντας ότι κάποιοι έμαθαν για τα παιδιά τους από τις μεταξύ τους συνομιλίες. Σημειώνεται ότι από τα δέκα παιδιά που κόλλησαν, τα δύο νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Η κ. Κορδά, έθεσε και το θέμα της έλλειψης προσωπικής επαφής των γονέων με τα παιδιά τους λόγω των μέτρων για τον κοροναϊό.