Μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού, δείχνουν τα τεστ που γίνονται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη και μέχρι τις 20:00 το βράδυ στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ενας μεγάλος αριθμός αυτών βγαίνουν θετικά και σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 1.000 που έγιναν σε δύο ώρες τα 50 ήταν θετικά, δηλαδή το 5%. Ενδεχομένως τις επόμενες ώρες το ποσοστό να ανέβει κοντά στο 10%, όπως λένε οι ειδικοί.

Το ποσοστό είναι εξαιρετικά υψηλό και οι αρμόδιοι θεωρούν ότι είναι πρώιμο ακόμη για γενικεύσεις, συνιστώντας ψυχραιμία και υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν τα τεστ σήμερα για να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα ως προς τα ποσοστά.

Δείτε επίσης: 

Κορωνοϊός : Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Λάρισα – Νέα μέτρα ανακοινώνει αύριο ο Μητσοτάκης

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η εικόνα που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη παρομοιάζεται με την εικόνα που παρουσίασαν οι Σέρρες όταν την πρώτη μέρα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούσαν τεστ στην κεντρική πλατεία και το ποσοστό των θετικών έφτανε επίσης στο 10%.

Αποτέλεσμα ήταν να μπει στο «κόκκινο» (επίπεδο επιτήρησης 4) ο νομός Σερρών.

Πάντως η κυβέρνηση δεν περίμενε πάντως τα σημερινά τεστ για να πάρει αποφάσεις, καθώς ήδη ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την είσοδο του νομού στο «κόκκινο».