Ανησυχία επικρατεί στο γηροκομείο των Σερρών μετά τον εντοπισμό των 13 κρουσμάτων κοροναϊού σε ηλικιωμένους και εργαζόμενους.

Στο γηροκομείο διαγνώστηκαν έξι νέα πιθανά περιστατικά με το συνολικό αριθμό τους να φτάνει πλέον στα 19.

Οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή με τις επόμενες δύο εβδομάδες να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες καθώς μπορεί να κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την ομαλή συνέχιση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Πώς «μπήκε» ο κορωνοϊός στο γηροκομείο;

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο διευθυντής του γηροκομείου, Κώστας Καραμούτσος, εξήγησε ότι έχει ειδοποιηθεί από χθες το ΕΚΑΒ και γίνεται σταδιακή μεταφορά των ασθενών σε νοσοκομεία αναφοράς.

Όσο αφορά στο πώς «μπήκε» ο κοροναϊός στο χώρο, είπε πως διαγνώστηκαν έξι εργαζόμενοι ασυπτωματικοί, σε προγραμματισμένο έλεγχο που τους έγινε.

Μάλιστα, όπως εξήγησε, μία εξ αυτών είχε κάνει λίγες μέρες νωρίτερα μοριακό τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό.

«Βάσει πρωτοκόλλου, γίνονται τεστ όταν οι εργαζόμενοι γυρνούν από άδεια, αλλά και τυχαία προληπτικά», εξήγησε ο ίδιος και έκανε λόγο για αβάσταχτο οικονομικό βάρος για τη διενέργεια του τεστ. Αυτό που τόνισε ο κ.. Καραμούτσος, είναι ότι, στο χώρο λαμβάνονταν όλα τα μέτρα, «προσπαθούσαμε να κάνουμε είναι μία διαχείριση του ρίσκου, όμως η μάσκα και τα προστατευτικά έχουν αποτελεσματικότητα όταν τη φορά το σύνολο του πληθυσμού» και εξήγησε το ρίσκο για τους ηλικιωμένους που αδυνατούν να φορέσουν μάσκα και την έκθεσή τους, παρά το ότι οι εργαζόμενοι φορούν.