Ξεκίνησε σταδιακά η μεταγωγή των μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης της Xρυσής Aυγής από τη ΓΑΔΑ προς τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Ήδη έχουν μεταχθεί με ειδικό βανάκι της ΕΛΑΣ τρία μέλη της οργάνωσης ενώ η διαδικασία συνεχίζεται με τη μεταγωγή και των υπολοίπων.


Η μεταγωγή γίνεται ανά ομάδες.

Έξω από την ΓΑΔΑ είναι και σήμερα η κόρη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των κρατουμένων θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταχθούν στο Μαλανδρίνο και στις φυλακές Τρικάλων.

Η εντολή του δικαστηρίου για «άμεση έκτιση» προς το παρόν δεν θα εφαρμοστεί στο σύνολό της, καθώς για δύο ονόματα καταδικασθέντων σε καθείρξεις το «άμεσο» που διέταξε το δικαστήριο δεν φαίνεται να έχει εφαρμογή.

Ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός για τον οποίο απαιτείται να δρομολογηθεί μία νομική διαδικασία μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο Χρήστος Παππάς που «επέλεξε» να μην εμφανιστεί, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν θα είναι σε αυτούς που σήμερα θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Γερμανικός Τύπος : «Στη φυλακή οι Έλληνες νεοναζί»

«Στη φυλακή οι Έλληνες νεοναζί» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Berliner Zeitung, το οποίο υπενθυμίζει ότι «το δικαστήριο είχε συζητήσει το ενδεχόμενο αναστολής που είχε ζητήσει η εισαγγελία με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος φυγής και το κόμμα έχει ήδη διαλυθεί- επιπλέον η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί σε επόμενο βαθμό. Ωστόσο το δικαστήριο έλαβε διαφορετική απόφαση. Μετά την απόφαση οδηγούνται στη φυλακή συνολικά 38 από τους 50 καταδικασθέντες- ηγετικά στελέχη, πρώην βουλευτές, αλλά και απλά μέλη. Μερικοί από αυτούς, όπως ο ιδρυτής και ηγέτης του κόμματος Νικόλαος Μιχαλολιάκος, είχαν ήδη τεθεί σε κράτηση κατ΄οίκον πριν καταδικαστούν, προ δύο εβδομάδων, σε ποινή φυλάκισης 13 ετών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης».

«Πίσω από τα κάγκελα η ηγεσία της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής» επιγράφεται δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Der Standard, που σημειώνει ότι «για πολλά χρόνια η Χρυσή Αυγή είχε παρουσία στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Στη διάρκεια της οξείας οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα ήταν μάλιστα η τρίτη ισχυρότερη πολιτική δύναμη. Ωστόσο, στις εκλογές του 2019 δεν κατάφερε να υπερβεί το όριο του 3% που προβλέπει ο εκλογικός νόμος».