Χτες τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιήσαν 3017 ελέγχους στο μετρό του Συντάγματος και εντοπίστηκαν 29 κρούσματα. Μέση ηλικία των κρουσμάτων στην Αττική είναι τα 33 έτη.

Πλέον, για να μην παρατηρείται συνωστισμός στα σημεία που γίνονται τα τεστ, οι πολίτες λαμβάνουν μήνυμα στο κινητό τους, αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό. Σε περίπτωση που είναι θετικό, οι άνθρωποι του ΕΟΔΥ τους καλούν στο τηλέφωνο, για να τους ενημερώσουν και να τους δώσουν οδηγίες.

Σαρωτικοί θα είναι και οι έλεγχοι της αστυνομίας στις πλατείας και τα ΜΜΜ για να διαπιστώσουν αν τηρούνται τα μέτρα.

Θεσσαλονίκη: Έκλεισε η οφθαλμολογική κλινική του ΑΧΕΠΑ

Στη Θεσσαλονίκη με τα 125 νέα κρούσματα εχτές, ο κόσμος ανησυχεί για ένα ενδεχόμενο lockdown.

Χτες στο ΑΧΕΠΑ εντοπίστηκαν δέκα κρούσματα, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε ότι δε θα γίνονται χειρουργεία στην οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου, καθώς βρέθηκε θετικός γιατρός από την συγκεκριμένη κλινική. Όλοι οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε τεστ.

Την ίδια ώρα, δύο φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται οι απολυμάνσεις σε σχολεία και δημόσια κτίρια, ωστόσο η ανησυχία δεν μειώνεται και ο κόσμος ζητάει περισσότερα σημεία όπου γίνονται rapid tests. Οι νέοι συνεχίζουν να συγκεντρώνονται, ενώ χτες στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς αστυνομία προσπαθούσε να διαλύσει τους νέους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο για να διασκεδάσουν.

Αυτό γίνεται διαρκώς σε ανοιχτούς χώρους στη πόλη, ενώ έχουν ξεκινήσει πάρτι σε ταράτσες και υπόγεια καταστήματα, υπό άκρα μυστικότητα, τα οποία διοργανώνονται μέσω των social media.

Συναγερμός στην Καστοριά

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Καστοριά η σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, για την επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή. Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, οι δήμαρχοι της περιφερειακής ενότητας και αρμόδιοι φορείς.

Όπως όλα δείχνουν η Καστοριά θα περάσει στο επίπεδο 4 του επιδημιολογικού χάρτη, καθώς υπάρχουν 124 ενεργά κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα.

Την ίδια ώρα, πολλοί κάτοικοι άρχισαν να φορούν μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους.