Νέο κρούσμα κορωνοϊού -είναι το τρίτο- εντοπίστηκε σε περιφερειακό κτίριο της Βουλής (επί της Βασιλίσσης Σοφίας), κάτι που οδηγεί σε αυστηροποίηση των μέτρων που έχουν ληφθεί.

Ήδη έκλεισε προληπτικά το τμήμα που απασχολείτο ο συγκεκριμένος υπάλληλος, ενώ όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα εργάζονται με τηλεργασία.

Στο εν λόγω τμήμα εργάζονται 25 υπάλληλοι που υποβάλλονται σε τεστ ενώ μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων όλοι τίθενται σε κατ’ οίκο περιορισμό.

Ενώ για προληπτικούς λόγους, ενημερώθηκαν να μην προσέλθουν στην εργασία τους σε όλα τα κτίρια της Βουλής οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και για όσους εξ αυτών είναι εφικτό θα εφαρμοστεί η μέθοδος της τηλεργασίας.

Μετά και την εξέλιξη αυτή αναμένεται ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας να εισηγηθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων την αυστηροποίηση των υφιστάμενων μέτρων προστασίας κατόπιν εισήγησης της υγειονομικής υπηρεσίας του Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται το κυλιόμενο ωράριο και η τηλεργασία για το 40% των υπαλλήλων.