Σαλάτα με αγγούρι και γιαούρτι

Δροσερή, γρήγορη, αρωματισμένη με δυόσμο.

food styling Καρολίνα Δωρίτη/ Φωτογραφία Νίκος Παλιόπουλος

Προετοιμασία 10΄ Αναμονή περίπου 10΄

ΥΛΙΚΑ  (για 2-4 μερίδες)

1 αγγούρι

½ φλ. φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ανθότυρο, σε τρίμμα

1 κ.σ. (γεμάτη) γιαούρτι στραγγιστό

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε καλά το αγγούρι και το κόβουμε, με τη φλούδα, σε λεπτές φέτες, χρησιμοποιώντας ένα μαντολίνο. Το αφήνουμε, έτσι κομμένο, σε ένα σουρωτήρι, να στραγγίξει για λίγο, περίπου 10 λεπτά. Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως γιατί όσο μένει η σαλάτα βγάζει υγρά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk