Σχεδιασμό για να μεταφερθούν  οι τυχόν καταδικασθέντες – σε ποινές φυλάκισης χωρίς αναστολή – για την εγκληματική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής»  στις φυλακές Δομοκού  και σε δεύτερη φάση να γίνει «διαμοιρασμός» τους σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα φέρεται να έχουν οι επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη.

Αναμένεται δε αρχικά  οι καταδικασθέντες  να  βρεθούν σε 14ήμερη καραντίνα – «απομόνωση» λόγω κορωνοϊού, όπως συμβαίνει με όλα τα άτομα που φυλακίζονται.   Κι αυτό με το δεδομένο ότι οι φυλακές Δομοκού – διαθέτουν πέντε πτέρυγες –   επίκειται να μετατραπούν σε «πειθαρχικές» όπου θα οδηγούνται  κρατούμενοι υψηλής επικινδυνότητας και που έχουν  περιπέσει σε παραπτώματα εντός άλλων σωφρονιστικών καταστημάτων.

Ο κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου όπου είχε φυλακισθεί  στην πρώτη φάση της δικαστικής έρευνας (σ.σ. αφέθηκε ελεύθερος λόγω παρέλευσης 18μήνου).

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», εξετάζεται ακόμη το ενδεχόμενο  τα  ηγετικά μέλη της «Χρυσης Αυγής» να μεταφερθούν σε   ειδικούς μεμονωμένους  χώρους των φυλακών Κορυδαλλού (συνολικά 15 κελιά, χωρισμένο σε δύο τμήματα) κάτω από την παλαιά δικαστική αίθουσα,  όπου κρατούνται σήμερα κατηγορούμενοι για υποθέσεις « αντάρτικου πόλης» όπως κι άλλες σημαντικές ποινικές υποθέσεις.

Επιπλέον, σήμερα έχει ζητηθεί να παραδοθεί ο χώρος της πρώην Γ’ Πτέρυγας των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού (σ.σ. εκεί κρατούνταν παλιότερα τα ηγετικά μέλη της «Χρυσής Αυγής» ) που έχει αναμορφωθεί για τη νοσηλεία φορέων του Covid-19.

Αντιθέτως, η ΣΤ’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατούντο γνωστοί (οι επονομαζόμενοι VIP κρατούμενοι) παρουσιάζει σήμερα πληρότητα κι οι αστυνομικοί θέλουν να αποφύγουν προστριβές  κι επεισόδια μελών της οργάνωσης με άλλα άτομα που παραμένουν  εκεί.