Σε κόκκινο συναγερμό έχει τεθεί η Ελληνική Αστυνομία εν αναμονή της τελικής ανακοίνωσης των ποινών για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή που καταδικάστηκαν πρόσφατα. Η πρόταση της εισαγγελέως για ισόβια στον Ρουπακιά, 13 χρόνια στο διευθυντήριο της οργάνωσης και άλλες ποινές στους υπόλοιπους χρυσαυγίτες ανάβει το πράσινο φως για το επόμενο βήμα.

Κάποιοι από αυτούς, όταν δεν ακούσουν ότι θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα οι ποινές τους, θα οδηγηθούν με χειροπέδες άμεσα στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και στη συνέχεια στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους καραντίνας λόγω κορωνοϊού που έχουν προβλεφθεί για όλους τους κρατούμενους.

Ανάλογα με τον αριθμό των συλλήψεων θα γνωρίζουμε και το που θα πάνε οι Χρυσαυγίτες προκειμένου να εκτελέσουν την ποινή τους.

Θεωρείται σίγουρο ότι έξι από τα μέλη του «διευθυντηρίου» της εγκληματικής οργάνωσης, θα οδηγηθούν στις φυλακές. Εκτός θα μείνει ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος έχει ακόμη ασυλία, ως ευρωβουλευτής.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι διαδικασίες άρσης της ασυλίας του θα είναι ταχύτατες αμέσως μόλις κατατεθεί το αίτημα από την ελληνική πλευρά. Ισως κι εντός ενός μηνός να οδηγηθεί και το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου στις ελληνικές Αρχές.

Στις φυλακές

Μαζί με τον «Φύρερ» της Χρυσής Αυγής και οι Κασιδιάρης, Ματθαιόπουλος, Παναγιώταρος, Παππάς, Γερμενής θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στις φυλακές.

Αλλά και πολλά από τα επιχειρησιακά μέλη που θα καταδικαστούν σε 5 ή 7 χρόνια θα μπουν επίσης στη φυλακή.

Η Αστυνομία εδώ και μέρες παρακολουθεί διακριτικά τους καταδικασμένους για εγκληματική οργάνωση. Κάτω από τα σπίτια τους ή όπου μετακινούνται, υπάρχουν αστυνομικοί προκειμένου να προλάβουν… έκτακτες καταστάσεις.

Παράλληλα, έχουν «σφραγιστεί» τα σύνορα της χώρας ώστε να μην υπάρξει περίπτωση διαφυγής των καταδικασμένων.

Εκτακτο σχέδιο έχει προβλεφθεί και για την ώρα της σύλληψης από τα σπίτια των Χρυσαυγιτών, αλλά και πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί για τις μεταγωγές τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής που είναι αρμόδια για τις φυλακές, έχει εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο για την φυλάκιση όσων Χρυσαυγιτών θα ακούσουν τις ποινές τους και δεν θα πάρουν αναστολή.

Ωστόσο, τίποτε δεν είναι ίδιο με τη φυλάκιση των ίδιων προσώπων το 2013.

Ο εμφύλιος που ξέσπασε στη Χρυσή Αυγή, η διάσπαση και η δημιουργία νέων κομμάτων από Λαγό και Κασιδιάρη, καθώς και ο άγριος τσακωμός του Κασιδιάρη με τον Λαγό αλλά και των δύο με τον πρώην αρχηγό τους, δημιουργεί έναν πονοκέφαλο ως προς το που και πώς θα κρατηθούν.

Δεν αποκλείεται να «σπάσει» η ηγετική ομάδα σε δύο ή τρεις φυλακές. Συγκεκριμένα, θα μπορούσαν κάποιοι να μεταφερθούν στην 3η πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού κι άλλοι σε σωφρονιστικά καταστήματα της ενδοχώρας, όπως ο Δομοκός και το Μαλανδρίνο.

Σε κάθε περίπτωση η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής θέλει να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν συμπλοκές μεταξύ των Χρυσαυγιτών που «βρίσκονται στα μαχαίρια», αλλά και με άλλους κρατούμενους που θα βρουν απέναντί τους ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του.