Ο σκληρός της εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός, είχε πάντα και έναν υπόγειο ρόλο στα όσα συνέβαιναν.

Πίσω από τις κάμερες ο ίδιος, όπως αποκαλύπτουν τα ηχητικά ντοκουμέντα, συντόνιζε και οργάνωνε για χρόνια τα μέλη των ταγμάτων εφόδου στον Πειραιά. Έτσι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δίνει γραμμή σε όλους να κάνουν ότι δεν ξέρουν τον Γιώργο Ρουπακιά.

Λίγους μήνες νωρίτερα πανηγυρίζει για την αιματηρή επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Είναι η εποχή που ο ίδιος προειδοποιεί και μάλιστα δημόσια ορισμένους, ότι πρέπει να αναφέρονται στη Χρυσή Αυγή, πριν τολμήσουν να κάνουν οτιδήποτε.

Πάντα δίπλα στον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Ηλία Κασιδιάρη. Στο διευθυντήριο της οργάνωσης με τον διπλό ρόλο του Γιάννη Λαγού, να συνεχίζεται όλα τα χρόνια που ήταν βουλευτής.

Και εκείνος μπήκε στο κοινοβούλιο το 2012 με τον μανδύα του αγανακτισμένου πατριώτη. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Νίκου Μιχαλολιάκου και σε πολλές περιπτώσεις τον εκπροσωπεί. Κάνει άνοιγμα στους νοσταλγούς της χούντας, φροντίζει να προκαλέσει σε κάθε του ομιλία, και περνά ανενόχλητος από σημεία που μαίνονται επεισόδια, δίνοντας όλο και μεγαλύτερη βάση στις καταγγελίες για οργάνωσή τους από τον ίδιο.

Στα δύσκολα, κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Γιάννης Λαγός, έχοντας εξασφαλίσει τον μισθό της Ευρωβουλής, έφυγε από τον σύνδεσμο του Νίκου Μιχαλολιάκου. Οι όρκοι αφοσίωσης στον αρχηγό και την οργάνωση πήγαν περίπατο.

Πλέον κάνει προσπάθεια να δείξει ότι τον πνίγει το άδικο. Δεν λέει όμως κουβέντα για τα έργα, τις ημέρες και τον υπόγειο ρόλο του, στην εγκληματική οργάνωση. Για τις ματωμένες επιθέσεις, τους νεαρούς που τις εκτέλεσαν και αναφέρονταν σε εκείνον, και τους πανηγυρισμούς του μετά από κάθε χτύπημα των ταγμάτων εφόδου.

Προκλητικός και αμετανόητος ο Γ. Λαγός

Στην εκπομπή LIVE NEWS και στο Νίκο Ευαγγελάτο, μίλησε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Κώστας Παπαδάκης.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα απορριφθεί το αίτημα, το οποίο και η εισαγγελέας χαρακτήρισε αόριστο και καταχρηστικό. Δεν επιτάσσει κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, και κανένα αποδεικτικό μέσο που να αποδεικνύει ότι οι δικαστές επηρεάστηκαν. Το αίτημά του δεν το ανέπτυξαν οι μέχρι τώρα δικηγόροι του. Δεν υποστηρίχτηκε από κανέναν άλλο κατηγορούμενο το αίτημά του. Είναι μια προσπάθεια διαφοροποίησής του. Το μόνο που κατάφερε είναι μια μέρα χαμένη για τη δίκη. Κατά την άποψή μου θα απορριφθεί και θα προχωρήσουμε τη διαδικασία» σημείωσε ο κ. Παπαδάκης.