Εντάσεις, ανύπαρκτες αποστάσεις, συστάσεις. Όλα αυτά έξω από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ελάχιστα λεπτά μετά την έναρξη της εφημερίας, παρά το γεγονός ότι η υγειονομική κατάσταση στην Αττική είναι λίγο πριν το «κόκκινο» και οι ειδικοί δίνουν καθημερινά σχεδόν οδηγίες για να μείνουμε ασφαλείς.

Η ώρα είναι 14:30 και δεκάδες πολίτες περιμένουν να εξεταστούν στα εξωτερικά ιατρεία. Κανένα μέτρο ασφαλείας δεν τηρείται, δεν υπάρχουν αποστάσεις και ο ένας είναι στοιβαγμένος πάνω στον άλλον.

Μάταια η ασφάλεια κάνει συστάσεις για αποστάσεις και προσπαθεί να διαχωρίσει την ουρά σε έκτακτα περιστατικά και ύποπτα για κρούσμα Covid-19. Κάνεις δεν δείχνει να ακούει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι από σήμερα μπαίνει σε εφαρμογή σχέδιο επέκτασης της λειτουργίας 161 Κέντρων Υγείας και 42 Περιφερειακών Ιατρείων, είτε σε 24ωρη βάση, είτε έως τις 10 το βράδυ, ώστε να διαχειρίζονται περιστατικά κορωνοϊού και να συμβάλουν στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Η κατάσταση τις ημέρες εφημερίας σε πολλά νοσοκομεία της Αττικής τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη καθώς στις περισσότερες δεν τηρείται το παραμικρό μέτρο με κίνδυνο τη μεγαλύτερη διασπορά του ιού.