Για τον χάρτη υγειονομικής ασφάλισης και προστασίας κατά του κοροναϊού μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ,ο οποίος και έκανε σήμερα πρεμιέρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως από σήμερα κάθε πολίτης θα γνωρίζει ποια μέτρα θα ισχύουν στην περιοχή του.

Οι 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας θα εντάσσονται σε επίπεδα ανάλογα με την επιδημιολογική τους κατάσταση.

«Ο χάρτης δείχνει πως τα μέτρα που έχουμε λάβει είναι πολλά και αυτό που απαιτείται είναι η εφαρμογή τους και όχι η λήψη νέων», ανέφερε ο κ. Πέτσας προσθέτοντας πως θα έλεγχοι θα ενταθούν.

«Από την 1 Ιουλίου μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί  413.343 έλεγχοι σε όλη την επικράτεια, ενώ από αυτές σημειώθηκαν 14.832 παραβάσεις», ανέφερε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως εκτός από τον χάρτη, σε ισχύ τίθεται από σήμερα και το σχέδιο σε 161 κέντρα υγείας και 62 περιφερειακά ιατρεία τα οποία θα συμβάλουν στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Πλέον οι ασθενείς θα μπορούν να επισκέπτονται και τα Κέντρα Υγείας σε περίπτωση που έχουν ύποπτα συμπτώματα και να κάνουν το τεστ για τον Covid-19.

Ταυτόχρονα το σχέδιο για την ενίσχυση του ΕΣΥ συνεχίζεται καθώς από την Παρασκευή παραδόθηκαν 50 νέες ΜΕΘ στο «Σωτηρία». Ενώ θα παραδοθούν κι άλλες ώστε από τις 565 να φτάσουμε στις 1.200, που είναι και ο μέσος όρος κλινών κατά τον ευρωπαϊκό σχεδιασμό.