Αυλαία πέφτει τις επόμενες μέρες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής που σηματοδοτεί τη διαγραφή του μορφώματος από τον πολιτικό χάρτη.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου θα ανακοινώσει την απόφασή της για το αν θα χορηγήσει ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες, κάτι που θα κρίνει και το ύψος των ποινών για καθένα από τα ηγετικά στελέχη.

Η ώρα της επιβολής ποινών στα μέλη του «διευθυντηρίου» της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή πλησιάζει.

Στις 10 το πρωί της Δευτέρας, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, θα ανακοινώσει την απόφαση για το εάν πρέπει να αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες.

Η κρίση του δικαστηρίου θα καθορίσει και το ύψος των ποινών που θα επιβληθούν.

Χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Χρήστος Παππάς, ο Γιώργος Γερμενής, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης από 5 έως δέκα χρόνια ενώ με ελαφρυντικό από 2 μέχρι οκτώ έτη.

Οι 11 πρώην βουλευτές και τα υπόλοιπα μέλη των ταγμάτων εφόδου που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση απειλούνται με ποινή πέντε έως δέκα χρόνια κάθειρξη, ενώ, εάν τους αναγνωριστεί ελαφρυντικό, με φυλάκιση ενός έτους μέχρι κάθειρξη πέντε ετών.

Την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά αναμένει με αγωνία η οικογένεια του Παύλου Φύσσα και τα υπόλοιπα θύματα από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας αποτέλεσε μία δικαίωση όχι μόνο για τους συγγενείς των θυμάτων αλλά και για όλους όσοι έδωσαν αγώνα προκειμένου να νικηθεί η ναζιστική βία.

Μετά την απόφαση ενοχής τους για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της Χρυσής Αυγής αναμένουν την απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

Όλα τα βλέμματα πλέον στρέφονται και πάλι στο Εφετείο της Αθήνας, αναμένοντας με αγωνία την κρίση των δικαστών.

Αντίστροφη μέτρηση λοιπόν για τις ποινές στους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες. Η Βάσω Παλαιού έχει όλο το ρεπορτάζ για τα επόμενα βήματα. Πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία και μια εκτίμηση για το πότε θα μάθουμε για τις ποινές.