Μοσχαρίσια ρολά με προσούτο Ευρυτανίας

Πως το ψιλοτριμμένο φιστίκι Αιγίνης μεταμορφώνει ένα πιάτο.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης/ Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 15΄ Ψήσιμο 15΄

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

120 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα (καθαρό βάρος), καβουρδισμένα

4 φιλέτα μοσχαρίσια (200 – 250 γρ. το καθένα)

150 γρ. προσούτο Ευρυτανίας

60 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

50 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. λευκό κρασί

150 γρ. νερό

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ψιλοκόβουμε στο μούλτι τα φιστίκια. Χτυπάμε τις φέτες κρέατος σε ένα ξύλο κοπής με ένα σφυρί κρέατος. Μπορούμε να ζητήσουμε να μας το κάνει ο κρεοπώλης. Καλύπτουμε την επιφάνια του κρέατος με το προσούτο και πασπαλίζουμε με λίγα από τα φιστίκια, το τυρί και αλατοπιπερώνουμε. Προσέχουμε με το αλάτι γιατί το προσούτο και το τυρί είναι αρκετά αλμυρά.

Τυλίγουμε τις φέτες κρέατος σε ρολά και τα κόβουμε σε 2 – 3 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους. Περνάμε τα ρολά από το ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης και τα στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξουν στο μαγείρεμα.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μια αντικολλητική κατσαρόλα και ψήνουμε τα ρολά από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε το κρασί και μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα ρολά για 10 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά και μαζί με πράσινη σαλάτα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk