Επεισόδια είναι σε εξέλιξη έξω από το υπουργείο Παιδείας, όπου πραγματοποιείται μαθητικό συλλαλητήριο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν χημικά και κρότου λάμψης στους μαθητές, κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου.

Σημειώνεται πως μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδεία με κύριο αίτημα, μεταξύ άλλων, τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα.

Με κεντρικά αιτήματα να συγκροτηθούν ολιγομελή τμήματα μαθητών, να πραγματοποιηθούν προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν νέα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας

Τι ζητούν οι μαθητές

Οι μαθητές σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι η τροπολογία για τηλεκπαίδευση και απουσίες σε μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις δεν τους πτοεί και δηλώνουν ότι «οι μαθητές ενωμένοι σαν μια γροθιά θα απαντήσουμε ξανά στους εκβιασμούς σας».

Παράλληλα, οι μαθητές θέτουν και άλλα ζητήματα, όπως η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, η βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, η ενίσχυση των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και η στήριξη των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Τρίωρη στάση από την ΟΛΜΕ

Στο πλευρό των μαθητών συμπαραστέκονται οι εκπαιδευτικοί, υιοθετώντας τα αιτήματά τους, με την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης να καλεί τα μέλη της σε συμμετοχή, προκηρύσσοντας τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (ώρα 11:00-14:00) και τονίζοντας πως «οι μαθητές μας έχουν δίκιο»: ««Μαζί τους διεκδικούμε τα αυτονόητα, σχολεία καθαρά με όλο το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας, λιγότερους μαθητές στις τάξεις, μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, υγιεινή και ασφάλεια παντού, μαζικά δωρεάν τεστ για όλους».

Στη μαθητική κινητοποίηση καλεί, επίσης, και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, καλώντας τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.

Κάλεσμα σε κινητοποίηση έχουν απευθύνει, επίσης, δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία, σύλλογοι και φορείς εκπαιδευτικών.