Μαθαίνουν την ιστορία των Μικρασιατών προγόνων τους φορώντας μάσκες. Κάθε γενιά γράφει τη δική της ιστορία που απαιτεί θυσίες. Η ιστορική αναδρομή βοηθά τους μαθητές να αντιληφθούν καλύτερα πόσο μικρές ή μεγάλες είναι αυτές.

Οι εκδρομές στα σχολεία αντικαταστάθηκαν από περιπάτους λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας. Κάθε τμήμα κάνει τον δικό του περίπατο σε διαφορετικά σημεία για να αποφεύγεται ο συνωστισμός και το πρωτόκολλο είναι αυστηρό.

Τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και η λίστα με τα κλειστά σχολεία λόγω κρουσμάτων κοροναϊού μεγαλώνει. Δεκαεπτά εκ των οποίων τα 12 είναι στην Αττική έβαλαν προσωρινό λουκέτο, ενώ σε άλλα 130 σχολεία έχει ανασταλεί η λειτουργία τμημάτων ή τάξεων.

Μέσα σε αίθουσα διαχείρισης κρούσματος σχολείου εάν κάποιος μαθητής εμφανίσει την παραμικρή αδιαθεσία μεταφέρεται σε έναν τέτοιο ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θυμίζει ιατρείο και ο υπεύθυνος διαχείρισης κρούσματος ενημερώνει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση γραπτώς για τα συμπτώματα. Οι γονείς αναλαμβάνουν να απευθυνθούν στο δικό τους γιατρό.

Η ευθύνη όπως και το κόστος για το τεστ κοροναϊού βαρύνουν επίσης τους γονείς που θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα το σχολείο τι προτίθενται να κάνουν.

Το αίτημα γονέων και εκπαιδευτικών στην κυβέρνηση για μαζικά τεστ στα σχολεία στα οποία έχουν εκδηλωθεί κρούσματα εξακολουθεί να πέφτει στο κενό.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA