Κουκουβάγια με κατσικίσιο τυρί και αλατσοελιές

Μια νόστιμη σαλάτα που επιδέχεται πολλές παραλλαγές, ένα πλήρες πιάτο με λίγα και καλά υλικά.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη/ Φωτογραφία Νίκος Παλιόπουλος

Προετοιμασία 10΄

ΥΛΙΚΑ  (για 4 μερίδες)

Για τα παξιμάδια

4 στρογγυλά κρίθινα παξιμάδια

Λίγο νερό

100 ml ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. ρίγανη ξερή

Για την ντομάτα

6 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, τριμμένες

1 κ.γ. αλάτι

50 ml ελαιόλαδο

1 κ.γ. μέλι

Για το γαρνίρισμα

300 γρ. κατσικίσιο τυρί, τρίμμα

20 αλατσοελιές (μικρές, μαύρες ελιές με σταφιδιασμένη όψη που διατηρούνται σε αλάτι θαλασσινό)

Φρέσκια ρίγανη, για το σερβίρισμα

Ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα

Κρίταμο, για το σερβίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Παξιμάδια: Βρέχουμε τα παξιμάδια με λίγο νερό και το ελαιόλαδο. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και ξερή ρίγανη και τα βάζουμε στα πιάτα που θα τα σερβίρουμε.

Ντομάτες: Τρίβουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, ελαιόλαδο και μέλι. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα παξιμάδια.

Γαρνίρουμε με το κατσικίσιο τυρί, αλατσοελιές, φρέσκια ρίγανη, κρίταμο και ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε το BHMA στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο BHMA
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk