Κάτι φαίνεται να κινείται και πάλι στον ορίζοντα σε ότι αφορά τον ελληνικό κινηματογράφο, που όπως παντού έχει περάσει κι αυτός τα πάνδεινα λόγω της νόσου COVID 19. Στο πλαίσιο συνεργασίας της Διεύθυνσης Προώθησης (Hellas Film) του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου  με το Τμήμα Προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Βερολίνου, η Hellas Film ετοιμάζει συγκεντρωτική λίστα με όλες τις ταινίες οι οποίες έχουν ως κύρια παραγωγό ελληνική εταιρεία και θα κατατεθούν στο Δ.Φ.Β. του 2021.
 
Αυτομάτως λοιπόν, η είδηση λέει  ότι κατ’ αρχάς, όλα δείχνουν ότι το φεστιβάλ Βερολίνου θα πραγματοποιηθεί του χρόνου τον Φεβρουάριο.
 
Το δεύτερο καλό είναι ότι το τμήμα Προγράμματος του Δ.Φ.Β. θα βασιστεί σε αυτή τη λίστα προκειμένου να παραχωρήσει τη δυνατότητα δωρεάν υποβολής σε ταινίες που θα επιλεγούν από τη διοργάνωση στο Βερολίνο.  Συνεπώς για την κατάρτιση αυτής της λίστας εγκαίρως,  οι εταιρείες παραγωγής/ σκηνοθέτες/παραγωγοί που έχουν ταινίες προς κατάθεση στo Φεστιβάλ θα πρέπει να αποστείλουν στην Hellas Film ( liza.linardou@gfc.gr  και hellasfilm@gfc.gr ) τα στοιχεία των ταινιών τους.
Ημερομηνία λήξης της κατάθεσης: 15 Οκτωβρίου στη 13.00.
 
Τα στοιχεία που πρέπει να συμπληρωθούν είναι τα κάτωθι.
—————————————————

Τίτλος ταινίας (Ελληνικός τίτλος με λατινικούς χαρακτήρες)
Τίτλος ταινίας
Όνομα και επώνυμο σκηνοθέτη

Εταιρεία (εταιρείες παραγωγής)

Διεθνείς Πωλήσεις (αν υπάρχουν)

Όνομα και Επώνυμο παραγωγού
Εταιρεία παραγωγής

Κύρια χώρα Παραγωγής

Χώρες συμπαραγωγής
Διάρκεια ( αν είναι μικρού ή μεγάλου μήκους)/ Φόρμα ( αν είναι Μυθοπλασία, Ντοκιμαντέρ, άλλο )