Ποιος θα μπορούσε, σήμερα, να είναι ο ιδανικός ηθοποιός για να υποδυθεί ένα πρώην αστέρι των ροντέο, έναν ηλικιωμένο καουμπόι, ο οποίος αποφασίζει να διασχίσει το Μεξικό παρέα με ένα «προβληματικό» παιδί, προκειμένου, με κάποιο τρόπο, να βρουν και οι δύο την λύτρωση;

 

Δεν μπορώ να μιλήσω για εσάς, όμως στο δικό μου μυαλό θα ερχόταν αμέσως ο Κλιντ Ιστγουντ, ο οποίος στα 90 του, δείχνει το ίδιο ενεργητικός και ορεξάτος, όσο στα 35 του, όταν στο πλευρό του Σέρτζιο Λεόνε γινόταν παγκόσμιος σούπερ σταρ παίζοντας στην «Τριλογία του Δολλαρίου», τα σπαγγέτι γουέστερν που έχουν αγαπήσει εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο.

 

Πράγματι, πρόσφατη ανακοίνωση αναφέρει ότι το επόμενο σχέδιο του δις βραβευμένου με Οσκαρ σκηνοθεσίας Ιστγουντ («Ασυγχώρητοι», «Million Dollar Baby»), θα είναι το «Cry Macho», μια ταινία με την παραπάνω πλοκή και πρωταγωνιστη τον Ιστγουντ ο οποίος και θα σκηνοθετήσει.

      

Aυτή θα είναι η 39 μεγάλου μήκους ταινία του Ιστγουντ ο οποίος άρχισε από πολύ νωρίς να σκηνοθετεί, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, αλλά χρειάστηκε να περάσουν 20 χρόνια για να κερδίσει την αναγνώριση ως σκηνοθέτης. Η τελευταία δημιουργία του γυρίστηκε το 2018 και είναι η «Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ».

 

Το «Cry Macho» είναι ένα σχέδιο που κυκλοφορούσε επί δεκαετίες στο Χόλιγουντ αλλά που ποτε δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί. Μαθαίνουμε ότι ηθοποιοί όπως ο Μπαρτ Λάνκαστερ, ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ακόμα και ο Πιρς Μπρόσναν είχαν συζητηθεί για τον ρόλο του πρώην αναβάτη των ροντέο, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στην «δικαιοδοσία» του Ιστγουντ.

 

Δεν ξέρω αν αυτή θα είναι η τελευταία ταινία του Κλιντ Ιστγουντ – το απεύχομαι φυσικά – πάντως αν είναι, ακόμα και ο τίτλος της, δείχνει να περιλαμβάνει όλο το σύμπαν αυτού του σπουδαίου καλλιτέχνη. Και ένας τέτοιος τίτλος, θα ήταν πράγματι ο ιδανικός επίλογος μιας αξιοθαύμαστης καριέρας.