ryXryΜετά την καταδίκη του αρχηγού, βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, ήρθε η ώρα των ποινών. Κι όλοι, από τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Ηλία Κασιδιάρη μέχρι τον Γιάννη Λαγό και τους πυρηνάρχες, αγωνίζονται να βρουν ελαφρυντικά για να πέσουν «στα μαλακά».

Σε αυτή την κατεύθυνση κάποιοι ισχυρίζονται πως είναι φιλόζωοι, άλλοι ότι ήταν εθελοντές πυροσβέστες και άλλοι ότι έκαναν δωρεές και σχέδια για διεθνή καριέρα στη μουσική. Ισχυρισμούς που άκουσε και η μητέρα του Παύλου Φύσσα.

Η Μάγδα Φύσσα πήγε το πρωί στο μνημείο που έχει στηθεί για το παιδί της. Η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή μπορεί χθες να απάλυνε τον πόνο της, όμως τώρα περιμένει από την δικαιοσύνη να ολοκληρώσει το έργο της, με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Η εισαγγελέας, ενώ αρχικά είχε προτείνει να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους περισσότερους κατηγορούμενους, στη συνέχεια άλλαξε την πρότασή της και πρότεινε να αναγνωριστούν επιμέρους ελαφρυντικά σε όλους, πλην εκείνων που έχουν καταδικαστεί για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.

Το αλαλούμ συνεχίστηκε με την εισαγγελέα να ζητά να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου μόνο για τους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές Ευστάθιο Μπούκουρα, Δημήτρη Κουκούτση και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.

Τα σχόλια όμως είχαν οργιάσει από νωρίς στα social media, για τους λόγους που επικαλέστηκαν οι καταδικασμένοι της Χρυσής Αυγής για να ζητήσουν ελαφρυντικά.

Ο Νίκος Μίχος, πρώτος στη σειρά, επικαλείται ότι είναι φιλόζωος και πως αγαπάει τα ζώα επειδή έχει σκύλο. Τονίζει ότι είναι καλός οικογενειάρχης και πως έχει παντρευτεί δύο φορές την ίδια γυναίκα. Ο Γιώργος Γερμενής, δηλώνει μεροκαματιάρης διανομέας που είχε σχέδια για διεθνή καριέρα στη μουσική. Η προφυλάκισή του, όπως ισχυρίζεται, διέκοψε την πορεία του. Φιλόζωος δηλώνει και ο Γιάννης Λαγός, ενώ ο Αντώνης Γρέγος υπογραμμίζει πως υπήρξε εθελοντής πυροσβέστης και ότι έκανε δωρεές σε σωματεία.

Για τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά η αλληλουχία της σημερινής διαδικασίας θα κρίνει αν θα έρθει αντιμέτωπος με ισόβια ή με 15ετή κάθειρξη.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA