Λινγκουίνι με πολύχρωμα ντοματίνια και βασιλικό

Αν δεν βρούμε κίτρινα ντοματίνια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα “κλασικά”.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης/ Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία: 20’, Μαγείρεμα: 15’

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

600 γρ. λιγκουίνι

250 γρ. κίτρινα ντοματίνια

300 γρ. ντοματίνια βελανίδια

120 ml ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ελαφρά σπασμένες

200 γρ. ντομάτα, τριμμένη

40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

1/2 φλ. πλατύφυλλο βασιλικό, ψιλοκομμένο

160 γρ. φέτα, χοντροσπασμένη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε ελαφρά τα ντοματίνια στην κορυφή. Τα βουτάμε για 6-7 δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και αμέσως τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο (τα μπλανσάρουμε). Βγάζουμε τη φλούδα τους και τα κόβουμε στη μέση.

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μειώνοντας κατά 2 λεπτά τον χρόνο βρασίματος.

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο  και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να χρυσίσει. Ρίχνουμε τα κομμένα στην μέση ντοματίνια, αλατίζουμε και αφήνουμε να σοταριστούν για 2 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε μέσα στην σάλτσα μέχρι να γλασαριστούν. Αποσύρουμε από την φωτιά και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και τον φρέσκο βασιλικό. Ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με την φέτα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk