Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, θα αναχωρήσει την Κυριακή για την Ιαπωνία μεν, αλλά δεν θα επισκεφθεί κατόπιν τη Μογγολία και τη Νότια Κορέα, όπως ήταν προγραμματισμένο, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει εισαχθεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο αφού διαγνώστηκε με κοροναϊό.

Αρχικά, ο Πομπέο σχεδίαζε να επισκεφτεί και τις τρεις χώρες μεταξύ 4 Οκτωβρίου και 8 Οκτωβρίου, ωστόσο τα σχέδια ανατράπηκαν.

Ο Πομπέο «αναμένει ότι θα ταξιδέψει ξανά στην Ασία μέσα στον Οκτώβριο» και οι επισκέψεις του στην Ουλάν Μπατόρ και στη Σεούλ «θα προγραμματιστούν εκ νέου», διαβεβαίωσε η αμερικανική διπλωματία σε ανακοίνωσή της.

Σε ομιλία του το Σάββατο, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε ότι ήταν σε καλή κατάσταση. «Πρέπει να ξέρετε ότι νιώθω καλά. Έχω κάνει τεστ δύο για κοροναϊό δύο φορές σε δύο ημέρες. Είμαι τόσο υγιής όσο ήμουν» είπε.

Τα νεότερα για την υγεία του Τραμ

Στο μεταξύ, σημαντική πρόοδο σημειώνει, σύμφωνα με την ομάδα των γιατρών του, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται χωρίς να είναι εντελώς «εκτός κινδύνου», ενώ ο Λευκός Οίκος τροφοδοτεί συνεχώς το κοινό με υλικό μέσα από το νοσοκομείο.

«Η κατάσταση του προέδρου Τραμπ συνεχίζει να εξελίσσεται καλά, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο μετά τη διάγνωση» διαβεβαίωσε ο γιατρός του.