Ο Τζορτζ Γιανκόπουλος, ο συνιδρυτής της φαρμακευτικής Regeneron, βρίσκεται πίσω από το κοκτέιλ αντισωμάτων που χορηγήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ, για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ο κ. Γιανκόπουλος, είναι ομογενής από την Καστοριά, ο οποίος γεννήθηκε και διαμένει στην Αμερική.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω κοκτέιλ έχει δοκιμαστεί σε μόλις 275 ασθενείς, ενώ ο κ. Γιανκόπουλος δηλώνει δικαιωμένος και ικανοποιημένος για το σκεύασμα της εταιρίας του.

«Θα έδινα στον εαυτό μου αυτό το φάρμακο, αν είχα μολυνθεί από τον Covid -19 και θα το έδινα και σε κάποιο αγαπημένο μου πρόσωπο. Και αυτό είναι ένα είδος ορίου που έχουμε θέσει για το αν πιστεύουμε πραγματικά ότι έχει τη δυνατότητα να είναι αποτελεσματικό», σημείωσε ο Τζορτζ Γιανκόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρία προτιμήθηκε από την ιατρική ομάδα του Τραμπ, καθώς ο διευθύνων σύμβουλός της είναι προσωπικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου.

Ωστόσο, το πρόβλημα με το συγκεκριμένο «κοκτέιλ» είναι ότι δεν υπάρχει απόθεμα. Η εταιρία διαθέτει μόλις 30 χιλιάδες δόσεις και έχει σκοπό αν πάρει έγκριση από τον αμερικανικό ΕΟΦ να δώσει αυτές τις δόσεις στο αμερικανικό ναυτικό, και από εκεί και πέρα να αποφασίσουν πού θα διατεθούν.

Την ίδια ώρα, τρυφερά μηνύματα στον πατέρα τους έστειλαν μέσω των social media η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα, και ο γιος του Έρικ.

«Είσαι πολεμιστής και θα τον νικήσεις τον ιό. Σε αγαπώ μπαμπά», έγραψε η Ιβάνκα Τραμπ στο Twitter, ενώ αντίστοιχο μήνυμα δημοσίευσε και ο γιος του Τραμπ, τονίζοντας ότι ο πατέρας του με τον ίδιο ζήλο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα της Αμερικής, με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίσει και τον κορωνοϊό.