Στη διαβεβαίωση ότι μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα έχει παραδοθεί το σύνολο των μασκών στους μαθητές προέβη ο Θοδωρής Λιβάνιος, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Προφανώς έγιναν κάποιες αστοχίες στον όλο σχεδιασμό. Προσωπικά ένιωσα την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν μαθητές και γονείς» σημείωσε για το θέμα των μασκών ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Όπως είπε, σε λίγες μέρες θα είναι στον «αέρα» ο διαγωνισμός από την ΚΕΔΕ, ενώ εντός του Οκτωβρίου θα έχουν διαμοιραστεί 1-2 μάσκες σε κάθε μαθητή.

Η τηλεκπαίδευση

Σε ό,τι αφορά στην τηλεκπαίδευση, υπογράμμισε πως από την πρώτη περίοδο της πανδημίας, τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εξασφάλισαν κάποιες προνομίες για τους μαθητές, όπως η μη χρέωση data κατά την είσοδο σε πλατφόρμες του υπ. Παιδείας, ενώ σε κάποιους δήμους, μοιράστηκαν τάμπλετ σε μαθητές.

«Οι σύγχρονες μορφές τηλεκπαίδευσης μπορούν να εφαρμοστούν και να εφαρμοστούν αποτελεσματικά» υπογράμμισε, τονίζοντας πως « ηφυσική θέση του μαθητή είναι στα σχολεία και στην τάξη».

Ως εκ τούτου σημείωσε την ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη καθώς «η Παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες».

Παράλληλα, έκανε λόγο ότι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, «χειρίζεται άψογα το ζήτημα», επαναλαμβάνοντας ότι «αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ανοίξουν τα σχολεία και στη συνέχεια να δούμε κάποια επιμέρους θέματα, στο πλαίσιο του διαλόγου».

Πρόσθεσε δε πως «δεν άκουσα κανένα ιδιωτικό σχολείο να κάνει κατάληψη», ενώ ανέφερε ότι παραπάνω από 700 σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη.

Τέλος, ως κρίσιμο σημείο στην ψηφιακή μετάβαση του δημόσιου τομέα στη νέα εποχή, ξεχώρισε τον ενιαίο αριθμό του πολίτη.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε στο MEGA