Στην εστίαση και ειδικότερα στο άνοιγμα των καταστημάτων στις 25 Μαΐου αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

«Η εστίαση θα ανοίξει, εκτός απροόπτου, την επόμενη Δευτέρα στις 25 του μήνα» τόνισε ο κ. Λιβάνιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε ότι οι ειδικότεροι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων θα ανακοινωθούν από τον αρμόδιο Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση στις 18:00.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών εξήγησε ότι όσοι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης έχουν τη δυνατότητα επέκτασης τραπεζοκαθισμάτων, μπορούν να την κάνουν δωρεάν έως  τις 31 Δεκεμβρίου, προκειμένου να φθάσει ο αριθμός τους στα επίπεδα προ των μέτρων.

Όσον αφορά στους ιδιοκτήτες που δεν έχουν τη δυνατότητα αύξησης των τραπεζοκαθισμάτων τους, θα έχουν μείωση στα τέλη έως 50%.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος. Καθώς αυτό που έχει προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση των συνεπειών του κοροναϊού και η στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί. Όσο για τα σενάρια περί ανασχηματισμού, τόνισε ότι είναι προνόμιο του πρωθυπουργού…

Τέλος, ο κ. Λιβάνιος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα μειώσεων μισθών και απολύσεων στον Δημόσιο Τομέα.