Όλα ξεκίνησαν από την Χόοπου Χικς, τη διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, η οποία πρώτη διαγνώστηκε με κοροναϊό, με αποτέλεσμα το ζέυγος Τραμπ να τεθεί σε καραντίνα και στην συνέχεια να ανακοινωθεί πως και αυτοί είναι θετικοί στον ιό.

Δεν είναι, όμως, μόνο ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ που μολύνθηκαν με Covid-19. Πολλά άτομα από το επιτελείο του προέδρου έχουν βρεθεί θετικά στον νέο κοροναϊό.

Στο στόχαστρο εκδήλωση όπου παρέστη ο Τραμπ το Σάββατο

Το Σάββατο, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε διοργανώσει εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, κατά την οποία ανακοίνωσε ποιο πρόσωπο επέλεξε για να καταλάβει την έδρα στο Ανώτατο Δικαστήριο που άφησε κενή ο θάνατος της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ.

Η εκδήλωση αυτή φαίνεται πως έγινε εστία υπερμετάδοσης του ιού, καθώς σε αυτήν παρέστησαν γερουσιαστές, πολιτικοί και φυσικά άνθρωποι από το περιβάλλον του Τραμπ.

Ανάμεσα σε αυτούς που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και ανακοίνωσαν ότι είναι θετικοί είναι δύο γερουσιαστές: ο Τομ Τίλις και ο Μάικ Λι.

«Ευτυχώς δεν έχω συμπτώματα και νιώθω καλά», ανέφερε ο Τίλις, ο οποίος εκπροσωπεί τη Βόρεια Καρολίνα στην αμερικανική Γερουσία.

Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Νοτρ Ντέιμ, ο Τζον Τζένκινς, που παρέστη επίσης στην εκδήλωση, ανακοίνωσε επίσης ότι διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί.

Παράλληλα και η πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κελιάν Κονγουέι έκανε γνωστό πως έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό και τέθηκε σε απομόνωση.

«Τα συμπτώματά μου είναι ήπια (ελαφρύς βήχας) και νιώθω καλά. Άρχισε διαδικασία καραντίνας, σε συνεννόηση με γιατρούς», ανέφερε η Κονγουέι μέσω Twitter.

Ο τελευταίος που βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό είναι ο Bill Stepien, ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ. Κορυφαίος αξιωματούχος δήλωσε στο CNN ότι ο Stepien βρέθηκε θετικός στον ιό και τις επόμενες μέρες θα δουλέψει από το σπίτι.

Εκνευρισμός στο Λευκό Οίκο – Αρκετά θετικά κρούσματα

Αρκετοί άνθρωποι από το κυβερνητικό επιτελείο – άτομα τα οποία μπαινοβγαίνουν καθημερινά στον Λευκό Οίκο – έχουν βρεθεί θετικά στον ιό.

Σχεδόν όλοι οι συνεργάτες της Χόουπ Χικς – περίπου δέκα άτομα – έχουν μολυνθεί.

Άλλα άτομα που συνεργάζονται απευθείας με τον Τραμπ και έχουν επίσης νοσήσει είναι η Ronna McDaniel, πρόεδρος της Επιτροπής του Συντηρητικού Κόμματος, ο Robert O’ Brien, σύμβουλος εθνικής ασφάλεια, ο Tomas Philipson, οικονομολόγος, η Kimberly Guilfoyle, σύμβουλος στην προεκλογική καμπάνια του Τραμπ και άλλοι.

Δύο άτομα από τη Secret Service, τους πράκτορες που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του Τραμπ και του Λευκού Οίκου, βρέθηκαν επίσης θετικοί. Γενικά, όπως αναφέρει το CNN, υπάρχει ενόχληση ανάμεσα στο προσωπικό της Secret Service για αυτήν την αναστάτωση που προκλήθηκε εξαιτίας των ανθρώπων του προέδρου.