Τηγανητό κουνέλι της γιαγιάς

Ενα από τα πιο νόστιμα κρητικά παραδοσιακά πιάτα.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης/ Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

 

Προετοιμασία 25′ Αναμονή 2 ώρες Μαγείρεμα 25′

ΥΛΙΚΑ  (για 4 μερίδες)

1 κουνέλι, σε μερίδες (ζητούμε από τον κρεοπώλη να το κόψει)

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

4 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο

1½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.σ. ελαιόλαδο + μπόλικο επιπλέον για το τηγάνισµα

2 δαφνόφυλλα

Φύλλα νεραντζιάς, αν έχουμε από κήπο που ξέρουμε ότι δεν ραντίζονται τα φύλλα, αλλιώς τα παραλείπουμε

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε καλά το κουνέλι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το κρασί, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Το αφήνουμε να μαριναριστεί σκεπασμένο με μεμβράνη, για 2 ώρες.

Το στραγγίζουμε (κρατάμε τη μαρινάδα), το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας μέχρι να στεγνώσει εντελώς και το αλευρώνουμε. Τινάζουμε πολύ καλά το περιττό αλεύρι και το τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο έως ότου πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές.

Ρίχνουμε τη μαρινάδα και τα δαφνόφυλλα σε μια ρηχή κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κουνελιού με τα νεραντζόφυλλα ανάμεσά τους. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση και σκεπάζουμε την κατσαρόλα έτσι ώστε να σιγοβράσει. Στα 10 λεπτά ξεσκεπάζουμε και ελέγχουμε αν είναι ψημένο το κουνέλι μας και αν ο όγκος της  σάλτσας μας έχει μειωθεί στο μισό. Αφαιρούμε το κουνέλι και δένουμε κι άλλο τη σάλτσα αν χρειαστεί. Συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο «διασώστης» Αλέξης Εδώ και μέρες «σερνόταν» στα υπουργικά γραφεία η φήμη ενός επερχόμενου ριζικού, αυτή τη φορά, ανασχηματισμού, βάζοντας φωτιά στους... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk