Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένονται από το Σάββατο 03 Οκτωβρίου έως την Τρίτη 06 Οκτωβρίου σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα την Κυριακή 04 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 05 Οκτωβρίου οι θερμοκρασίες στην κατώτερη ατμόσφαιρα επάνω από όλη τη χώρα θα είναι 7 έως 13 βαθμούς υψηλότερες από τη μέση τιμή των ετών 1979-2010.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας σε ύψος 1.500 μέτρων επάνω από το έδαφος. Το ύψος αυτό επιλέγεται για την παρακολούθηση της μέσης διακύμανσης της θερμοκρασίας γιατί αν και βρίσκεται αρκετά κοντά στο έδαφος, δεν επηρεάζεται σημαντικά από τοπικούς παράγοντες. Με κίτρινες και κόκκινες αποχρώσεις φαίνονται οι θερμότερες και με γαλάζιες οι ψυχρότερες αέριες μάζες.

Παρ’ ότι στο ύψος αυτό η διακύμανση της θερμοκρασίας είναι ενδεικτική της διακύμανσής της κοντά στο έδαφος, οι θερμοκρασίες που τελικά θα διαμορφωθούν θα καθοριστούν και από άλλους παράγοντες όπως η παρουσία νεφώσεων, αφρικανικης σκόνης (αναμένεται μεταφορά) και ο άνεμος.

Ενδεικτικά όμως μπορεί να αναφερθεί ότι την Κυριακή 04 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 05 Οκτωβρίου η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας στα κεντρικά και νότια διαμερίσματα της χώρας θα φτάσει κατά τόπους τους 35 με 36 βαθμούς.