Με σημαντικές απώλειες άνοιξαν, όπως αναμενόταν, οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street στον απόηχο της είδησης ότι ο Τραμπ είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Η εξέλιξη αυτή ένα μήνα πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, επιτείνει ακόμη περισσότερο την αβεβαιότητα σε ένα ήδη ρευστό πολιτικό ιδίως μετά την πρώτη τηλεοπτική μάχη μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του αντιπάλου του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, στη διάρκεια της οποίας επιδόθηκαν σε βαριές αλληλοκατηγορίες.

Την ίδια στιγμή, κανείς δεν γνωρίζει ακόμα αν και πώς θα διεξαχθούν το δεύτερο και το τρίτο ντιμπέιτ ή πώς μπορεί αυτή η εξέλιξη να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές.

Με το άνοιγμα της συνεδρίασης, ο δείκτης S&P 500 υποχωρούσε κατά 1,5%, ενώ ο Nasdaq κατέγραφε απώλειες 1,8%.

Εντονα πτωτικές τάσεις επικρατούν από το πρωί στα μεγαλύτερα διεθνή χρηματιστήρια, ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στον χρυσό και τα κρατικά ομόλογα.

H απόδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου διαμορφώθηκε σήμερα κάτω από το 1%, στο 0,99% από 1,02% χθες, ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 0,27% από 0,28%.