Ως «παιδαγωγικό μέτρο» εμφάνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη την εκδικητική εξαίρεση των μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις από την τηλεκπαίδευση.

«Είναι προφανές ότι σε ότι αφορά τις καταλήψεις έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα. Όσοι παρεμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή» σημείωσε η κα Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις της Νίκης Κεραμέως για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών και ως προς τις αιτιάσεις για τον συνωστισμό στις σχολικές αίθουσες και το ζήτημα των προσλήψεων των εκπαιδευτικών είπε ότι μόνο το 3% των σχολικών αιθουσών αριθμεί 26-30 μαθητές, ενώ ως προς τις προσλήψεις πέρσι είχαν προσληφθεί 24505 ενώ φέτος μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου έχουν προσληφθεί 32000 αναπληρωτές και επίκειται τρίτη φάση προσλήψεων τον Οκτώβριο.

Η κα Πελώνη ερωτηθείσα για το αν θα παίρνουν απουσίες όσοι μαθητές δεν έχουν τον αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση σημείωσε ότι «όλα είναι έτοιμα για τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση. Εφαρμόζεται ήδη σε περιπτώσεις με περιοχές που έχουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο».