Εσείς πόσα θα δίνατε για να αποκτήσετε ένα πλαστικό στέμμα; Στην πρόσφατη δημοπρασία των Sotheby’s, η οποία ήταν αφιερωμένη στο χιπ-χοπ, πλειοδότης έφτασε σε σημείο να ξοδέψει 600.000 δολάρια για να γίνει δικό του ένα στέμμα αρχικής αξίας 6 δολαρίων που ανήκε κάποτε στον δολοφονημένο ράπερ Notorious B.I.G. Στην ίδια δημοπρασία πωλήθηκαν και 22 ερωτικές επιστολές του επίσης δολοφονημένου Tupac Shakur «μόλις» για 75.600 δολάρια.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις. Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη, παρά την ανησυχία που προκαλεί το μέλλον εξαιτίας της πανδημίας και με την οικονομική ύφεση να δείχνει ήδη απειλητικά τα δόντια της, οι δημοπρασίες ανθίζουν στον κυβερνοχώρο χάρη στην έγκαιρη προσαρμοστικότητα και την προσεγμένη ψηφιακή παρουσία τους.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Μαριλένα Αστραπέλλου μιλάει με κομβικούς παίκτες μεγάλων οίκων, επιμελητές και ιστορικούς τέχνης, ανασυνθέτει το κλίμα που επικρατεί στις αίθουσες δημοπρασιών αλλά κυρίως στον κυβερνοχώρο όπου έχει μετατοπιστεί το παιχνίδι, παρουσιάζει τις αγοραστικές τάσεις που διαγράφονται και σκιαγραφεί το μέλλον της υβριδικής πλέον παρουσίας και δράσης αυτού του είδους αγοραπωλησίας έργων τέχνης και πολυτελών αντικειμένων.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»