Τριάντα ένα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την «17Ν», η οποία στιγμάτισε μια ολόκληρη εποχή.

Τιμώντας τη μνήμη του η Ντόρα Μπακογιάννη ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter μια φωτογραφία με τον Παύλο Μπακογιάννη αγκαλιά με τα παιδιά του Αλεξία και Κώστα.

«31 χρόνια πριν κάποιοι πίστευαν ότι δεν είχες δικαίωμα να τους δεις να μεγαλώνουν!», γράφει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε το πρωί της  26ης  Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο του γραφείου του στην οδό Ομήρου στο Κολωνάκι.

Εκείνη την ημέρα θα πραγματοποιείτο η συζήτηση για την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Κοσκωτά.

Η δολοφονία του Παυλου Μπακογιάννη έγινε από τέσσερα μέλη της 17Ν που είχαν χρησιμοποιήσει ένα  αυτοκίνητο που είχε κλαπεί από την περιοχή του Ευαγγελισμού  λίγες ημέρες νωρίτερα.

Μετα την εξάρθρωση της 17Ν το καλοκαίρι του 2002, προέκυψε ότι στην δολοφονία του δραστήριου πολιτικού που είχε χαρακτηρισθεί κι ως «θιασώτης του ιστορικού συμβιβασμού» συνμμετείχαν ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο Σάββας Ξηρός, ο Ηρακλής Κωστάρης και στο όχημα βρισκόταν ο Βασίλης Τζωρτζάτος.