Μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Ιανός, η πόλη της Καρδίτσας συνεχίζει να μετρά τις πληγές της, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμεύεται ότι οι οικονομικές ενισχύσεις στους πληγέντες από τον Ιανό θα καταβληθούν με διαδικασίες εξπρές.

Η κακοκαιρία σάρωσε όλο το νομό, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, οχήματα, αγροτικές εκτάσεις, ενώ και τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Τεράστιες ζημιές προκλήθηκαν και εντός της πόλης, με δεκάδες σπίτι να καταρρέουν, μαγαζιά να πλημμυρίζουν, ενώ οχήματα βούλιαξαν στους τόνους λάσπης που δημιουργήθηκαν.

Ο Άκης Λαμπονίκος είναι φωτογράφος και κάτοικος της Καρδίτσας. Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» εξέφρασε τη θλίψη του για όσα συνέβησαν και την αγωνία του για την αποκατάσταση των ζημιών.

«Υπάρχουν τεράστιες καταστροφές στο κέντρο της πόλης. Έχουμε πάθει μεγάλη ζημιά. Είμαστε μόνοι μας. Όλα κολυμπάνε στις λάσπες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αγωνιώδεις αναζητήσεις για τη 43χρονη αγνοούμενη

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται για πέμπτη μέρα οι έρευνες εντοπισμού της 43χρονης φαρμακοποιού, η οποία εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια του Ιανού, στην περιοχή.

Μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης που την αναζητά, Σπύρος Μητριτσάκης, σημείωσε ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει να καλύψει τις έρευνες στο ποτάμι του Μουζακίου.

Όπως είπε, το ποτάμι είναι μεγάλο, ενώ οι έρευνες δυσκολεύουν τόσο λόγω των υλικών που γέμισε το ποτάμι όσο και λόγω του δύσβατου που προκάλεσε η κακοκαιρία.

«Είναι πολύ σκληρό να μη βρίσκεις τον άνθρωπό σου, έστω για να τον θάψεις» σημείωσε, σχετικά, με τη σημασία του να βρεθεί η 43χρονη.