Τις πληγές της μετράει η Θεσσαλία από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ιανού.

Υπάρχουν ακόμη κάτοικοι σε 13 οικισμούς που είναι αποκλεισμένοι ενώ άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 40χρονης γυναίκας που αγνοείται από την Παρασκευή στο Μουζάκι.

Αποκλεισμένοι παραμένουν πολλοί κάτοικοι σε τουλάχιστον 13 οικισμούς κοντά στο χωριό Οξυά Καρδίτσας όπου χθες στήθηκε επιχείρηση για τη μεταφορά κατοίκων με ελικόπτερα της Πυροσβεστικής. Οι δρόμοι έχουν κοπεί στα δυο ενώ οι περισσότεροι από αυτούς είναι χωρίς νερό και ρεύμα για έκτη ημέρα.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί εργασίες στον ποταμό Πάμισο, όπου μηχανήματα βαρέου τύπου του δήμου και της περιφέρειας θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τη ροή του ποταμού προκειμένου να μπαζώσουν το υπόλοιπο ποτάμι έτσι ώστε να δώσουν στην κυκλοφορία τη γέφυρα που έχει κόψει στα δύο το Μουζάκι.

Κάτοικοι από την κοινότητα Πευκοφύτου και τις γύρω περιοχές μεταφέρονται μέσα σε φαγάνες χωματουργικών μηχανημάτων προκειμένου να φτάσουν στη πόλη του Μουζακίου.

Ανεβαίνουν στους εκσκαφείς ανά δύο άτομα, κρατάνε σακούλες στα χέρια και φορτώνουν κάποιες λιγοστές προμήθειες. Τους έχουν ονομάσει μπουλντόζες-ταξί οι οποίες κάνουν δρομολόγια από τις 7.30 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Η μεταφορά τους… ένας Γολγοθάς.

Είναι κάτοικοι των χωριών που αποκλείστηκαν μετά την κατάρρευση της γέφυρας «Μπαλάνου» που είχε ως αποτέλεσμα να αποκοπεί πλήρως η οδική συγκοινωνία ανάμεσα στο δήμο Μουζακίου και την κοινότητα Πευκοφύτου, όπως επίσης και με όλη την ανατολική Αργιθέα.

Μετά τον αποκλεισμό στα Νησιά Πευκοφύτου, η κάμερα του Mega κατάφερε να φτάσει πρώτη στην περιοχή. Τα φερτά υλικά έχουν υψώσει το υπέδαφος δύο μέτρα ενώ πολλοί λένε ότι εδώ βρίσκεται η πηγή του κακού καθώς φούσκωσε το ποτάμι.

Στην περιοχή περιοδεύει από το πρωί ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό 40χρονης γυναίκας στο Μουζάκι

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 40χρονης γυναίκας που αγνοείται από την Παρασκευή στο Μουζάκι. Στελέχη της ΕΜΑΚ ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή τον ποταμό ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της.

Στο ποτάμι Πάμισος στην Καρδίτσα βρίσκεται ο Μαρίνος Αλιφέρης για το Mega για να μας πει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 40χρονης φαρμακοποιού.

Το έργο των διασωστών δυσκολεύει η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην περιοχή.