Τσίλι με μανιτάρια και κόκκινα φασόλια

Πικάντικο φαγητό για vegan (και όχι μόνο) που ετοιμάζεται σε μισή ώρα.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη/ Φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 15΄

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

250 γρ. λευκά μανιτάρια, σε λεπτές φέτες

5 λιαστές ντομάτες, όχι σε λάδι, ψιλοκομμένες

2 φλ. νερό

3 κ.σ. πελτές ντομάτας

1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια

1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι

1 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. κύμινο

1 μπαγκέτα ψωμί μεσαίου μεγέθους, κομμένη στη μέση και ψημένη

¼ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για περίπου 1 λεπτό, να γυαλίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τον πελτέ, τα φασόλια μαζί με το υγρό της κονσέρβας και τα μπαχαρικά. Μόλις αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε πάνω στο ψημένο ψωμί και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk