Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί η νέα επιχείρηση διάσωσης των περίπου 45 εγκλωβισμένων κατοίκων της Οξυάς στο Μουζάκι, οι οποίοι για τρίτη ημέρα βρίσκονται αποκλεισμένοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, με το πρώτο πρωινό φως προσγειώθηκε το πρώτο ελικόπτερο και αναμένεται να φτάσει και το δεύτερο.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των ηλικιωμένων και της εγκύου θα γίνει με σχοινιά και μετά από πορεία πεζή σε δύσβατη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το ελικόπτερο θα προσεγγίσει πρώτα το μοναστήρι Αγ. Τριάδας, όπου θα παραλάβει τα πρώτα έξι άτομα, ανάμεσά τους μια έγκυος, ένα παιδί και έναν ηλικιωμένο με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στο σημείο βρίσκεται και ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως θα μεταφερθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στην περιοχή, η οποία παραμένει χωρίς ρεύμα και νερό.

«Αν δεν τα καταφέρει το ελικόπτερο, θα κάνουμε δική μας επιχείρηση»

Στο μεταξύ στην κάμερα του MEGA μιλά ο πατέρας ενός ζευγαριού ηλικιωμένων εγκλωβισμένων στην Οξυά και ο οποίος ταξίδεψε στο Μουζάκι για την επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Όπως είπε «οι γονείς μου περιμένουν το ελικόπτερο να τους πάρει. Αν δεν τα καταφέρει το ελικόπτερο, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε δική μας επιχείρηση και να πάμε να τους κατεβάσουμε με σχοινιά μέσα από τους καταρράκτες».